torstai 8. huhtikuuta 2010

Tampereen yliopiston rehtorin Yliopistouutisissa 8.4. julkaisema tiedote

"Tampereen yliopisto ei ole päättänyt Hämeenlinnan luokanopettajakoulutuksen siirtämisestä Tampereelle.

- Yliopiston rehtori ja vararehtorit vierailevat opettajankoulutuslaitoksen Hämeenlinnan toimipaikassa 16. huhtikuuta. Sitä ennen asiassa ei tehdä mitään ratkaisuja, kertoo rehtori Kaija Holli. Rehtoraatti on alkuvuoden aikana selvittänyt mahdollisen siirron vaikutuksia, mutta selvitystyö on kesken.

- Luokanopettajakoulutuksen siirtämistä Hämeenlinnasta Tampereelle on harkittu siksi, että toiminnan keskittämisestä olisi laadullista hyötyä. Opiskelijat pääsisivät osaksi yliopistoyhteisöä ja voisivat valita sivuaineita nykyistä laajemmin. Opettajat ja tutkijat taas pääsisivät monitieteiseen tutkimusyhteisöön, Holli toteaa.

- Siirron ansiosta kasvatustieteiden asema Tampereen yliopistossa vahvistuisi. Näin turvattaisiin se, että valtakunnallisessa rakenteiden uudistuksessa kasvatustieteet säilyvät Tampereella. Taloudellisia syitä asian taustalla ei ole.

- Ajatus siirrosta ei ole lähtenyt liikkeellle OKL:n tai siellä toimivien taholta, vaan rehtoriston toimesta tehtäessä yliopiston strategiaa ja neuvoteltaessa OPM:n kanssa yliopistojen profiileista ja painoaloista. Päätöksiä koulutuksen siirtämisestä Tampereelle ei tehdä Hämeenlinnan yksikössä, vaan asian ratkaisee Tampereen yliopiston johto, Holli toteaa."

Lähde: http://www.uta.fi/ajankohtaista/yliopistouutiset/0104/0804B.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti