perjantai 16. huhtikuuta 2010

Siirtopäätöksiä ei ole tehty

Yliopiston rehtoraatin vierailu koulussamme ei tuonut vielä lopullista selvyyttä Hämeenlinnan opettajankoulutuslaitoksen ja normaalikoulun kohtaloon. Rehtori Kaija Hollin mukaan tällä hetkellä on tärkeintä tarkastella yliopistoa kokonaisuutena ja keskittyä rakentamaan uuden startegian edellyttämiä schooleja. Ne on tarkoitus saada valmiiksi viimeistään syyskuussa.

Tässä prosessissa kasvatustieteet tulevat muodostamaan yhden schoolin, ja yliopiston intressi on saada siitä mahdollisimman vahva ja kilpailukykyinen suhteessa muihin yliopistoihin. Tälla tavoin voidaan varmistaa kasvatustieteiden asema Tampereen yliopistossa. Kun aika koittaa, tullaan rehtorin mukaan pohtimaan opettajankoulutuksen rakenteellisia ratkaisuja yhdessä Hämeenlinnan yksikön työntekijöiden kanssa.

Aikaa pohdintaan ja tarkempiin selvityksiin sekä lopullisten ratkaisujen tekoon on lukuvuosi 2010-2011. Syksyllä 2011 tutkinto-ohjelmien pitää olla valmiina ja uuden startegian edellyttämä toiminta alkaa 2012. Keväällä 2012 myös luokanopettajiksi hakevien tulee tietää, missä koulutus järjestetään.

Tulevat selvitykset tulevat käsittelemään ainakin kustannuksia, tiloja ja eri vaihtoehtojen vahvuuksien vertailua. Sellainen käsitys kuitenkin jäi, että opetusministeriön valtakunnalliset linjaukset ja ohjaus puoltavat opettajankoulutuksen Tampereelle keskittämistä, mutta aika näyttää.

Ainakin kaksi lukuvuotta jatketaan tämän tiedon mukaan entiseen malliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti