torstai 25. elokuuta 2011

Syystervehdys

Hämeenlinnan normaalikoulun viimeinen toimintavuosi on käynnistynyt. Tiedossamme olevan Tampereen yliopiston hallituksen päätösten seurauksena koulumme toiminta Hämeenlinnassa loppuu ja siirtyy Tampereelle. Näin katkeaa koulumme pitkä historia, jota nykyisestä henkilöstöstäkin useat ovat olleet toteuttamassa vuosikymmeniä - pisimpään palvelleet n. 40 vuotta. Sekä huoltajien että henkilöstön kannalta siirtopäätös on aiheuttanut pelkoja, ahdistusta ja mielipahaa, joiden lievittäminen ei ole helppoa. Tieto lisää tuskaa, mikä varmasti tässä tapauksessa on varsin totta.

Tulevaisuudessa nykyisten oppilaidemme koulutuksen järjestämisestä vastaa Hämeenlinnan kaupunki, joka piti asiasta ensimmäisen tiedotus- ja keskustelutilaisuuden jo 18.8. Tilaisuudessa huoltajille vakuutettiin, että oppilaiden koulunkäynti jatkuu samassa paikassa ja normaalikoulun tekemistä sitoumuksista huolehditaan. Tämä tarkoittaa sitä, että koulumme nykyisten oppilaiden osalta kielivalinnat ja painotetut luokat (musiikki, kuvataide, englanti) sekä opetusryhmät säilyvät ennallaan. Hämeenlinnan kaupungin ja yliopiston välisissä neuvotteluissa onkin muodostunut selkeä yhteinen tahtotila siitä, että siirto hoidetaan vastuullisesti ja niin, että oppilaille koituvat muutokset olisivat mahdollisimman pieniä.

Suurinta ja monille tärkeintä muutosta emme kuitenkaan kykene välttämään, eli opettajat ja muu henkilöstö tulee pääosin vaihtumaan. Toki neuvottelut henkilöstön siirtohalukkuudesta ovat kesken emmekä vielä tiedä tarkkaan millä ehdoilla Hämeenlinnan kaupunki voisi ottaa palvelukseensa nykyistä henkilöstöä tai pääseekö joku entiseen kouluunsa tulevien rekrytointiprosessien kautta. Joka tapauksessa autamme parhaamme mukaan Hämeenlinnan kaupunkia ottamaan koulumme toiminnan haltuunsa siten, ettei siitä aiheutuisi oppilaille kohtuutonta haittaa. Yhteistyö kaupungin kanssa on aina ollut mutkatonta ja rakentavaa, ja se on uudesta ja vaikeasta tilanteesta huolimatta sitä nytkin, joten uskon kaikkien asioiden ratkeavan ajallaan.

Alkaneesta lukuvuodesta huolehdimme totuttuun tapaan ja lukuvuoden teemaksi on valittu Vahvaa perusopetusta Hämeenlinnassa. Teeman mukaisesti turvataan normaalikoulun viimeisenäkin toimintavuotena oppilaiden koulunkäynnin edellytykset sekä laadukas oppiminen perinteitä kunnioittaen. Lisäksi teema huomioi erityisopetuksen toimintatapojen ja opetussuunnitelman uudistukset.

Oppimisen edellytyksiä on alkavalle lukuvuodelle pyritty parantamaan jakotunteja lisäämällä ja palkkaamalla sivutoiminen S2 opettaja. Tuntikehys on tästä johtuen kasvanut, mutta satsaus on perusteltu ja tarpeellinen, jotta meillä on parhaat mahdolliset edellytykset hoitaa laadukas perusopetus Hämeenlinnassa omalta osaltamme loppuun asti.

Kouluamme koskevista asioista saatte ajankohtaista tietoa myös kotisivuiltamme osoitteesta www.uta.fi/hnk


Turvallista kouluvuotta!


Vesa Toivonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti