perjantai 26. maaliskuuta 2010

Saattoliikenne ja turvallisuus – menneen talven lumia?

Kulunut talvi on ollut poikkeuksellisen luminen. Siitä on ollut paljon iloa, mutta myös erilaisia hankaluuksia. Koulun kannalta haluan nostaa esille sekä lumen paljoudesta että vanhempien huomaamattomuudesta oppilaiden saattoliikenteeseen aiheutuneet häiriöt ja turvallisuusriskit.

Kun lunta oli paljon, sitä kertyi tien vierille sekä Erottajakadulla että Seminaarikadulla niin runsaasti, ettei tiellä tahtonut mahtua kulkemaan kuin yksi auto kerrallaan. Siitä huolimatta oppilaita saattavat vanhemmat halusivat tuoda lapsensa aivan koulun portin viereen tai eteen, johon auto kylmästi pysäytettiin. Usein seurauksena oli melkoinen kaaos joka suuntaan eikä oppilailla ollut turvallista pääsyä kouluun tai henkilökunnalla parkkipaikoille. Erityisen vaarallista varsinkin pimeään aikaan tämä on oppilaille, jotka autojen seasta poukkoilevat sinne tänne.

Oppilaiden turvallisuuden takia toivon, että te vanhemmat malttaisitte kaikkina vuoden aikoina jättää lapsenne vähän kauemmas sisääntuloporteista, kun saatatte heitä autolla kouluun. Porttien sisäpuolelle ajo on myös liikennemerkillä estetty muilta kuin henkilökunnalta.

Monet asiat voivat olla menneen talven lumia, mutta oppilaiden turvallisuus ei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti